Olav Skille – grunnleggeren av vibroakustikk

om Olav Skille

Olav Skille var grunnleggeren av Multivib AS, og den som definerte VibroAkustisk Terapi

Olav Skille (1939-2022), grunnleggeren av Multivib AS, ble født i Trøndelag, men bodde som pensjonist i Helsinki i Finland sammen med sin kone. Alle rettigheter fra Olav Skilles arbeider ble for flere år siden overført til Multivib AS i Trondheim. Selv beholdt han bare en mindre avgift per solgte program (eller programtilgang i Multivib-appen), som nå etter hans død går til hans familie.

Olav utviklet flere typer utstyr for overføring av lydfrekvenser (30 – 120 Hz) direkte til hele eller deler av kroppen. Ved bruk av rene, lavfrekvente lydbølger erfarte han at mange plager og tilstander kunne lindres. Olav skapte begrepet VibroAcoustic Therapy (VAT) og definerte VAT  som bruk av sinusoidale lavfrekvente lydbølger, i dag kjent over hele verden.

Olav Skille: «Vi kan se på det slik: VAT gir kroppen en indre massasje. Organer i kroppen som vi ikke kan nå med tradisjonelle metoder – blir tilgjengelig via lavfrekvente vibrasjoner overført direkte til kroppsoverflaten. Dette er mulig fordi lydbølger sprer seg i vann (ca 70 % vann i kroppen) og dermed skapes de samme svingningene i alle deler av kroppen. Dette er grunnideen til all VAT – VibroAcoustic Therapy.»

Selv om Olav Skille overlot utviklingsarbeidet til oss i Multivib AS for flere år siden, satte vi stor pris på innspill på alle områder fra testing, forskning til utvikling av utstyret for vibroakustisk terapi, og siste brevet ble sendt kun dager før han sovnet stille inn i sitt hjem i slutten av juni. Han videreformidlet også tilbakemeldinger om virkninger VAT hadde hatt for folk som fikk prøve uttstyret og  vi tar fortsatt imot innspill her. Dette gjelder også om du har spørsmål om VAT eller om utstyret , så svarer vi i Multivib AS så langt vi kan. Eller om vi skal formidle en hilsen til hans familie.

«Jeg føler meg totalt sett bedre. Det er sjelden at jeg nå må legge meg ned pga. smerter, og jeg kan være mer aktiv i hverdagen.”

Jente 28 år